Zašto bih trebao koristiti prodavača nekretnina?

Zašto bih trebao koristiti prodavača nekretnina?

Zašto bih trebao koristiti prodavača nekretnina?

Prodavac nekretnina je više od “prodavca”. Oni djeluju u vaše ime kao vaš agent, dajući vam savjete i smjernice i obavljajući posao – pomažući vam da kupite ili prodate kuću. Iako je istina da su plaćeni za ono što rade, to rade i druge profesije koje pružaju savjete, smjernice i prodaju usluge – kao što su ovlašteni javni računovođe i advokati

Internet je otvorio svijet informacija koji ranije nisu bili dostupni kupcima i prodavcima stanova. Podaci o oglasima dostupnim za prodaju su skoro aktuelni – ali ne baš. Postoje trenuci kada su vam potrebne najnovije informacije o tome šta je prodato ili je na prodaju, a jedini način da to dobijete je putem agenta.

Ako prodajete kuću, dobijate pristup većini kupaca tako što ćete biti na listi u usluzi višestrukih oglasa. Samo licencirani agent za nekretnine koji je član vašeg lokalnog MLS-a može vas staviti na listu – što vas onda automatski stavlja na listu nekih od glavnih web stranica za nekretnine. Ako kupujete ili prodajete kuću, MLS je najbolji alat vašeg agenta.

Međutim, uloga agenta se promijenila u posljednjih nekoliko godina. U prošlosti su agenti bili jedini način na koji su kupci i prodavci kuća mogli pristupiti informacijama. Sada se agenti razvijaju. Budući da su današnji kupci i prodavci kuća mnogo bolje informisani nego u prošlosti, stručnost i sposobnost postaju sve važniji.

Agent za nekretnine postaje više „vodič“ nego „prodavač“ — vaš lični predstavnik u kupovini ili prodaji kuće.